latinica  ћирилица
02/08/2021 |  22:39 ⇒ 22:41 | Autor: SRNA

Upao u bunar u pokušaju da spasi mače, izvukli ga vatrogasci

Modrički vatrogasci izvukli su danas Suada Јanarca /62/ iz presušenog bunara dubokog 15 metara u koji je upao u pokušaju da izvadi mače.
Modriča: Vatrogasci spasili muškarca koji je upao u bunar - Foto: SRNA
Modriča: Vatrogasci spasili muškarca koji je upao u bunarFoto: SRNA

Povrijeđeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu Sveti Apostol Luka u Doboju.

Vođa smjene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča Žarko Cvijanović kaže da su u 17.28 časova dobili poziv za pomoć u spasavanju čovjeka, koji je u dvorištu Miralema Tursića, pokušavajući da izvadi mače, pao u presušeni bunar.

- Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili na licu mjesta i započeli operaciju spasavanja čovjeka koji je bio svjesan i komunicirao sa spasiocima - rekao je Srni Cvijanović.

U bunar je spušten Milan Јović, najmlađi vatrogasac, koji je uz koordinaciji sa ostatkom vatrogasne ekipe spasio Јanarca.

Јović, koji je povremeno angažovan u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, rekao je da mu je drago da su baš na dan kada ova jedinica obilježava slavu, Svetog proroka Iliju, njeni pripadnici uspješno obavili jedan od nasloženijih spasilačkih zahvata.

U porodici Tursić zadovoljni su srećnim završetkom operacije spašavanja Јanarca, poznanika koji je htio da učini humano djelo i spasi mače.

- Pokazali ste da ima profesionalaca i dobrih ljudi spremnih da se žrtvuju za druge - rekli su članovi porodice Tursić.