latinica  ћирилица
02/08/2021 |  23:06 ⇒ 23:06 | Autor: RTRS

Kiša stvorila probleme atletičarima; Sandra Perković bez medalje

Јaka kiša uticala je na današnja atletska takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bez medalje je ostala hrvatska takmičarka u bacanju diska Sandra Perković.

Kiša je donijela mnogo problema takmičarima ali i uzbuđenja, posebno na takmičenju u bacanju diska. Potpuno je podbacila Sandra Perković, najveća favoritkinja u Tokiju, završila je kao četvrta i tako ostala bez medalje.

Amerikanka Valeri Alman osvojila je zlato u bacanju diska. Srebro je pripalo Njemici Kristin Prudenc, bronza ide u Kubu - osvojila je Haime Perez.

Portorikanka Јasmin Kamačo Kvin osvojila je zlatnu medalju u trci na 100 metara s preponama. Prvo je u polufinalu postavila novi olimpijski rekord, a potom je finalnu trku istrčala za 12 sekundi i 37 stotinki i postala tek druga sportistkinja iz Portorika koja je osvojila olimpijsko zlato. Srebro je osvojila Amerikanka Kendra Harison, a bronzu Megan Taper iz Јamajke.

Holanđanka Sifan Hasan osvojila je zlatnu medalju na 5.000 metara. Dvostrukoj svjetskoj šampionki Kenijki Helen Obiri pripalo je srebro, a bronzu je osvojila Etiopljanka Gudaf Cegaj.

Marokanac Sufijan El Bakali osvojio je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stiplčez i tako prekinuo dominaciju Kenijaca u ovoj disciplini. Srebro je osvojio Etiopljanin Girma, bronzu Kenijac Kigen.

Grčka slavi Miltijadisa Tentoglua koji je olimpijski šampion u skoku udalj. Grčki takmičar zlato je osvojio sa skokom od 8 metara i 41 centimetar. Na pobjedničkom postolju još su se našli Kubanci, Huan Miguel Ečeberijia i Majkel Maso.