latinica  ћирилица
03/08/2021 |  08:12 ⇒ 11:00 | Autor: sputniknews.com

Požar kod Trogira van kontrole (FOTO/VIDEO)

Vatrogasci se još uvijek bore sa vatrenom stihijom koja je u ponedjeljak zahvatila Seget Gornji u trogirskom zaleđu, a do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog rastinja i nešto borove šume, saopštili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.
Požar kod Trogira (foto: facebook.com/dvdtrogir) -
Požar kod Trogira (foto: facebook.com/dvdtrogir)

Vatrogasci dežuraju na dijelovima požara koji je pod nadzorom, dok veći dio vatrom zahvaćenom područja još uvijek nije stavljen pod kontrolu pa vatrogasci i dalje gase vatru, rekli su u tom vatrogasnom centru, prenijeli su hrvatski mediji.

Na zahtjev vatrogasaca, od oko 00.30 časova za saobraćaj je zatvoren dio Јadranske magistrale, javio je Dalmatinski portal.

Vatrogasci (foto: Ante Čizmić / Cropix)

Požar se tokom noći proširio

Prema brojnim informacijama s terena, oko ponoći je došlo do djelimičnog širenja požara kod Segeta Gornjeg.

Svaki udar vjetra razbuktava vatru, a ona je u ponoć znatno vidljivija nego sat vremena ranije, javila je tokom noći Dalmacija Danas.

- Procjenjuje se da se požar proširio na 400 do 500 hektara. Požar je još uvijek aktivan, jedan dio snaga na terenu je zamijenjen novim snagama - rekao je tom portalu šef vatrogasne službe Slavko Tucaković.

On je najavio da će od jutros na gašenju požara biti angažovana dva kanadera.

Požar kod Trogira (foto: Ante Čizmić / Cropix)

Dodao je da je uz sve snage koje su u ponedjeljak gasile požar, a to je 170 vatrogasaca uz 50-ak vozila, angažovano i 26 vojnika.

- Ovo je možda najzahtjevniji požar sezone. Ono što je dobro je da nema povređenih vatrogasaca. Nadam se da će požar sutra biti ugašen - rekao je sinoć Tucaković.