latinica  ћирилица
03/08/2021 |  11:36 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

Broćeta: Plan federalnih vlasti - potpuno brisanje Srba sa teritorije FBiH

Aktivnosti vlasti FBiH koje se odnose na perfidno i stihijsko brisanje i oduzimanje imovine Srba u FBiH predstavlja još jedan pokazatelj da federalne vlasti imaju dugoročni plan - potpuno brisanje Srba sa teritorije ovog entiteta, rekao je Srni delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta.

Broćeta je naglasio da su Srbima oduzeta sva prava koja im Ustav garantuje kroz konstitutivnost, jer je konstitutivnost, i gdje je priznata, uglavnom mrtvo slovo na papiru.

Komentarišući najavu da od septembra Beograd i Banjaluka pokreću veliku kampanju za zaštitu imovine oko 400.000 Srba u BiH, Vroćeta je naglasio da vlasti FBiH, takozvanom, harmonizacijom katastra, žele da završe sa Srbima, jer oduzimanje grunta znači da prethodni vlasnici nemaju više šta da traže u tom entitetu.

- Da je zaista o tome riječ potkrepljuje i činjenica da su dati kratki rokovi i da se oglasi daju u medije koje gotovo nijedan Srbin iz dijaspore ne prati - rekao je Broćeta.

On je naglasio da je zato jako bitno da se Srbi jave u kancelarije za pružanje pravne pomoći kako bi zaštitili svoju imovinu.

- Ovom prilikom zahvaljujemo Srbiji i Republici Srpskoj za podršku koju pružaju, kao i za aktivnosti koje kreću od septembra jer ovim sprečavaju da se ne zatre srpsko ime i prezime u FBiH za sva vremena - poručio je Broćeta.

Beograd i Banjaluka od septembra pokreću veliku kampanju za zaštitu imovine oko 400.000 Srba u BiH, jer se uveliko sprovodi perfidan plan promjene vlasništva, a na najvećem udaru su ljudi u dijaspori koji ne znaju šta se dešava u BiH.