latinica  ћирилица
03/08/2021 |  12:01 | Autor: Agencije

Klinički centar Srbije biće jedan od najvećih i najmodernijih u Evropi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslije obilaska završnih radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije da će Srbija imati jedan od najvećih i najmodernijih kliničkih centara u Evropi, gdje će raditi vrhnuski ljekari i medicinsko osoblje.
Vučić obišao gradilište (foto: buducnostsrbijeav) - Foto: Instagram
Vučić obišao gradilište (foto: buducnostsrbijeav)Foto: Instagram

Vučić je rekao novinarima u Beogradu da će u ovom centru biti oko 900 ležaja intenzivne i poluintezivne njege, sa modernim sobama, te naglasio da je oprema najbolja i najskuplja, a moći će da se koristi prije Nove godine.

On je dodao da će ova prva faza rekonstrukcije, za koju je izdvojeno 69 miliona evra, biti završena do 1. decembra, dok će druga faza koštati još 43 miliona evra, odnosno 112 miliona evra biće izdvojeno za ovaj centar.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Ovdje dolaze, ne samo građani iz cijele Srbije, nego iz cijelog regiona - rekao je Vučić koji je istakao da je ponosan što će Srbija imati jedan ovakav klinički centar.

Vučić je naveo da je razgovarao i sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom Instituta za onkologiju Danicom Grujičić koji hoće novu onkološlku bolnicu, zbog sve većeg broja ljudi koji obolijevaju od raka, i da bolnica bude na visokom nivou.

Vučić je obišao bolničke sobe, gdje je vidio kako su razvedeni gasovi do svakog kreveta u svaku sobu, svaka soba ima svoj toalet, što je sada standard.

- Izgledaće kao svemirski brod za srpske prilike - rekao je Vučić, u razgovoru sa radnicima, koji izvode radove na centru.