latinica  ћирилица
03/08/2021 |  17:03 ⇒ 22:17 | Autor: RTRS

Rukovodstvo Srpske sa Vučićem o složenoj političkoj situaciji u BiH (VIDEO)

Rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, razgovaraće sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.
Zvaničnici Srpske i Srbije (Foto: Budućnost Srbije/A.V. Instagram) -
Zvaničnici Srpske i Srbije (Foto: Budućnost Srbije/A.V. Instagram)

Domaćin sastanka je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidro-elektrane "Buk Bijela", izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske.

- Prvo imamo sastanak u 12.00 u Vili "Mir", sastanak rukovodstva na nivou srpskog člana Predsjedništva, predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti. Nakon toga slijede zajedničke izjave, a poslije i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske i vlasti i opozicije - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.