latinica  ћирилица
03/08/2021 |  20:19 ⇒ 23:03 | Autor: SRNA

Ubrzavaju se aktivnosti oko izgradnje auto-puta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Brčkom da se ubrzavaju aktivnosti oko izgradnje auto-puta i gasovoda koji bi išao tom trasom prema Banjaluci.

Dodik je naveo da ga raduje što postoji konsenzus u Brčkom i što Republika Srpska i Federacija BiH pregovaraju sa distriktom da svako u okviru svojih mogućnosti obezbijedi izgradnju te dionice auto-puta.

- Mi ćemo ovdje veoma brzo ponovo doći ili ćemo organizovati sastanak u Banjaluci da definišemo trasu. Republika Srpska je spremna da uzme pod koncesiju tu dionicu auto-puta kako bi to bila integralna saobraćajna veza od Banjaluke, Doboja, preko Brčkog i dalje prema Bijeljini - rekao je Dodik Srni.

On je dodao da će sutra u Beogradu razgovarati oko otpočinjanja radova od Rače do Bijeljine, te da je raspisan javni tender na kojem se prijavilo desetak firmi koje su spremne da grade dio auto-puta od Vukosavlja do Brčko distrikta.

- To je jedna kompleksna aktivnost koja će kada se završi uticati na stanje i standard na ovom prostoru. Računamo da će u narednih četiri-pet godina biti kompletno završena trasa ne samo kroz Brčko distrikt nego i od Brčkog do Doboja i od Brčkog do Bijeljine i dalje prema Rači - poručio je Dodik, koji je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Govoreći o radu Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom, Dodik je istakao da je to stabilan odbor koji uživa veliku podršku građana te čestitao novoizabranom predsjedniku Odbora Siniši Miliću na izboru i istakao da će doskorašnji predsjednik Đorđa Kojić i dalje ostati važan član stranke i Odbora.

Dodik se večeras sastao sa rukovodstvom brčanskog SNSD-a sa kojima je razgovarao o načinu modeliranja projekata koji su bitni ne samo za građane Brčkog nego za sve one koji žive na tom regionu.

Dodik se večeras sastao sa rukovodstvom i članovima brčanskog SNSD-a sa kojima je razgovarao o načinu modeliranja projekata koji su bitni ne samo za građane Brčkog nego za sve one koji žive na tom regionu.