latinica  ћирилица
03/08/2021 |  21:31 ⇒ 22:18 | Autor: RTRS

Srbija najmoćnija država na Balkanu, raduje podrška Srpskoj (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da rukovodstvo Srbije danas ima najbolji odnos sa Republikom Srpskom i najveće razumijevanje.
Zvaničnici Srpske i Srbije - Foto: TANЈUG
Zvaničnici Srpske i SrbijeFoto: TANЈUG

Dodik je istakao da snaga odnosa Srpske i Srbije leži upravo u podršci, a ne nametanjima.

- I mi treba da shvatamo njihovu međunarodnu poziciju. Savršeno dobro znaju da na ekonomskim projektima i pitanjima i saradnji sa nama ne smije da bude bilo kakve prepreke, niti to može bilo ko da zabrani - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Govoreći o sutrašnjem sastanku rukovodstva Srpske i Srbije, Dodik je rekao da će u Beogradu biti razgovarano o složenoj političkoj situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije ključnih zajedničkih, poput Hidro-elektrane "Buk Bijela", izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, te izgradnje Aerodroma Trebinje.

On je rekao da BiH onemogućava umjesto da podrži izgradnju HE "Buk Bijela".

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu, te da je predsjednik Aleksandar Vučić podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Dodik je rekao da se ponovo otvara problem Republike Srpske pošto Srbija neće rješavati problem Kosova na način kako je Zapad naumio.

Dodik kaže da ga kao Srbina raduje kada čuje da će 10 zemalja povući priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

- U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosječne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju - rekao je Dodik.