latinica  ћирилица
04/08/2021 |  07:40 ⇒ 07:41 | Autor: SRNA

Bez gužve na putevima i na graničnim prelazima

Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše situaciju na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a ni na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Prolazak vozila na tim lokacijama regulisan je privremenom saobraćajanom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Јezero-Šipovo danas i sutra će zbog rekonstrukcije biti obustavljen saobraćaj od 8.00 do 18.00 časova. Vozila će u tom periodu biti preusmjeravana na alternativni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Radovi su aktuelni na magistralnim putevima Vršani-Donja Bukovica, Kotor Varoš-Obodnik, Dobro Polje Miljevina, Brod na Drini-Šćepan Polje, te na području Doboja i Vlasenice.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i zbog radova u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čemerno /Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/, Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-Ugar, granica Srpske i Federacije BiH/.

Deminerski radovi se izvode na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u mjestu Klakar Donji /Brod-Odžak/ i Gornji Božinci /Derventa-Podnovlje/. Na ovim dionicama dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Kada je riječ o regionalnim putevima, izmjene su aktuelne na dionicama Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske/FBiH/, dionici Mrakovica-Podgradci, zatim Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Stari Majdan-Lamovita, Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima kojima se kreće vangabaritni prevoz vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

U FBiH radi se mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, u tunelu Crnaja /Konjic-Јablanica/ i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/.

Na ovom putnom pravcu saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/ i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Iz AMS-a podsjećaju da je u toku republička kampanja "Lako je brzinu smanjiti“, s ciljem smanjenja broja vozača koji ne poštuju ograničenje brzine na putevima u Republici Srpskoj.