latinica  ћирилица
04/08/2021 |  08:38 ⇒ 08:40 | Autor: B92

Stanković: Možda bih ostavio Kangu u svlačionici da sam znao

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o isključenju Gelora Kange.
Dejan Stanković (foto: crvenazvezdafk.com) -
Dejan Stanković (foto: crvenazvezdafk.com)

Kanga je sa dva jeftina faula ostavio saigrače na cjedilu malo prije sat vremena igre, poslije čega Zvezda nije mogla do preokreta nad Šerifom (1:1).

Stanković je priznao da je možda mogao da Gabonca zamjeni ranije, ali da nije vidovit i da nije mogao da predvidi da će dobiti drugi žuti karton.

- Imali smo korner, pa dobili crveni karton i igrali sa igračem manje 35 minuta. Da smo ostali brojčano isti ko zna šta bi bilo. Veliko prvo poluvrijeme je završeno. Bitno je da se odmorimo. Vjerujem u moje momke, kvalitet i snage imamo, samo više agresivnosti na drugu loptu - počeo je Stanković.

Objasnio je i detaljnije situaciju oko Kange.

- Da sam znao da će dobiti crveni karton sigurno bih ga zamijenio, kao što sam to uradio poslije Sanogovog faula na sredini terena. Reagovali smo odmah. Iskustvo na ovakvim utakmicama znači. Ne svaljujem krivicu, samo malo više iskustva kod ovakvih stvari. Ne valja ostaviti ekipu sa desetoricom... Da, možda sam mogao, da sam predvidjeo da će dobiti drugi žuti karton, možda bih ga ostavio u svlačionici. Ishitren faul kod gola. Nisam vidjeo da je imao problema, da je visio. Nisam vidovit - dodao je Stanković.

Novinari su ponovo potegli pitanje zašto ne igra Miloš Degenek.

- Ko ne igra on je najbolji na terenu. Degenek, Pavkov, Kanga, bonusi... To je kao hrčak u mašini. Tako uvijek može da se napravi situacija i neprijatno pitanje. Kroz karijeru sam naučio da je najbolji onaj koji ne igra - odgovorio je Stanković.

Stanković kaže da ne vidi dramu u ovoj situaciji pred revanš u Tiraspolju.

- Kao da je 0:0. Bilo bi sigurno lakše da smo dobili. Ali nismo i idemo dalje - dodao je Stanković.

Primjetno je i da Luis Dioni, strelac jedinog gola, nije potpuno spreman.

- Igramo sa onim što imamo, gledamo da svako bude maksimalmno pripremljen. Ne mogu da ga ostavim 90 minuta ako nije spreman. Treba nam njegova pomoć, njegov nastup je bio ispod onoga što smo očekivali, dao je gol i ispunio kvotu, ali je mogao još neku loptu da zadrži - zaključio je.

Revanš u Moldaviji je 10. avgusta.