latinica  ћирилица
04/08/2021 |  11:01 ⇒ 11:01 | Autor: SRNA

Višković: Odlazak Lazanskog gubitak za srpsku diplomatiju i cjelokupnu javnost

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u telegramu saučešća da odlazak ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog predstavlja gubitak za srpsku diplomatiju u cjelokupnu srpsku javnost.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naglasio da će Lazanski ostati upamćen kao veliki čovjek, diplomata, vrstan vojni analitičar i novinar, koji je svojim životnim angažmanom ostavio dubok i neizbrisiv trag u javnom i društvenom životu Srbije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske uputio je telegram saučešća porodici Lazanski, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

- Sa velikom tugom i žaljenjem sam primio vijest o iznenednoj smrti ambasadora Lazanskog. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu.

Ambasador Srbije u Rusiji, novinar, pisac i vojni komentator Miroslav Lazanski preminuo je u Beogradu u 71. godini života.