latinica  ћирилица
04/08/2021 |  14:27 ⇒ 17:12 | Autor: SRNA

Djevojčica iz Berkovića helikopterom transportovana u Banjaluku

Trinaestogodišnja djevojčica iz Berkovića u teškom zdravstvenom stanju transportovana je iz Trebinja helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci, na dalju dijagnostiku i liječenje.
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatalogiju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha rekla je da je djevojčica jutros primljena na Odjeljenje u teškom kliničkom stanju.

- Riječ je o ketoacidozi - komi izazvanoj šećernom bolesti. Poslije kliničke stabilizacije, transportovana je helikopterom Helikopterskog servisa Srpske u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci na dalju dijagnostiku i liječenje - rekla je Buha.

Ona je dodala da je zbog njenog zdravstvenog stanja i zbog toga što bi dug transport dodatno ugrozio njeno zdravlje, za transport angažovan Helikopterski servis Srpske.

- Helikopterski servis nam kao i uvijek u vrlo kratkom roku izlazi u susret za potrebe medicinskog transporta pacijenata iz Trebinja. I danas su veoma brzo na naš poziv reagovali, a kada je riječ o djeci to daje još veći značaj jer je svaka minuta važna - istakla je Buha i izrazila zahvalnost Helikopterskom servisu Srpske za pomoć i saradnju.