latinica  ћирилица
04/08/2021 |  17:26 ⇒ 17:27 | Autor: TANЈUG

Lavrov: Lazanski uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvi Miroslava Lazanskog.
Sergej Lavrov (foto: @MID_RF) - Foto: Twitter
Sergej Lavrov (foto: @MID_RF)Foto: Twitter

- Duboko smo šokirani zbog vijesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svijetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dvije zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog. Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete riječi saosjećanja rodbini i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019. godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.