latinica  ћирилица
04/08/2021 |  17:55 ⇒ 20:34 | Autor: SRNA

Šamac: Tijelo muškarca koji se utopio još nije pronađeno

Tijelo muškarca koji se utopio juče u rijeci Savi u Šamcu još nije pronađeno, a do sada je pretražen teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, rekao je pripadnik Specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Vuletić.
Ronioci - Foto: RTRS
RoniociFoto: RTRS

On je naveo da su pripadnici jedinice od jutros u 7.00 časova na lokalitetu utapanja na rijeci Savi i da zajedno sa dron timom Republičke uprave civilne zaštite, Civilnom zaštitom opštine Šamac i roniocima iz Modriče pretražuju teren.

- Do 13.00 časova pretražili smo teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, a ponovo pretražujemo lijevu i desnu obalu rijeke Save - rekao je Vuletić.

On kaže da od više faktora zavisi koliko će tijelo ostati pod vodom, a najviše od temperature vode koja je topla.

Tridesetogodišnji Milan Јovanović, odbornik SNSD-a iz Šamca, utopio se juče u rijeci Savi. Јovanović se kupao u rijeci sa dvojicom drugova, a pretpostavlja se da se utopio kada ga je odnio vrtlog. Potraga za njim traje od sinoć.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Šamac Savo Minić zahvalio je svima koji su se uključili u potragu.

- Dvojica drugova su bila sa Milanom, od kojih se jedan, takođe, počeo daviti, ali ga je uspio spasiti ribar - rekao je Minić.

On kaže da je Јovanović nastavnik geografije, te da se bavio sportom.