latinica  ћирилица
04/08/2021 |  18:05 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Dodik: Vjerujem da je zajedništvo u Srpskoj održivo (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za RTRS da je današnji sastanak rukovodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu pokazao orijentaciju srpskih stranaka ka miru, stabilnosti i odbrani formalnih pozicija predviđenih ustavima BiH i Republike Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Mi ne prihvatamo nametanje nikakvih rješenja jer to u Srpskoj nema pravno dejstvo, tako da ćemo mi nastaviti političku borbu protiv toga - rekao je Dodik.

On je naglasio da je zajedništvo koje je uspostavljeno u Srpskoj garancija uspješne borbe i dodao da vjeruje da je ono održivo.

- Svi predstavnici iz Srpske su na današnjem sastanku istakli htjenje za ovim jedinstvom. Ali, postavlja se pitanje šta će ovi drugi da rade jer su posljednjih dana sarkastične izjave prešle u prijetnje. Predstavnici srpskih političkih partija će i dalje razgovarati o svim izazovima svjesni da će se morati na nekom nivou razgovarati i sa predstavnicima bošnjačkih i hrvatskih partija o stanju u BiH - naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da je NSRS prije par mjeseci zatražila da se formira pregovarački tim kako bi se rješavala ova pitanja, na što su, kako je rekao, Bošnjaci odbili, a Hrvati prihvatili.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa političkim predstavnicima Bošnjaka i Hrvata bez uticaja stranaca kako bismo prevazišli ovu situaciju - istakao je Dodik.