latinica  ћирилица
04/08/2021 |  18:07 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Đokić: Zajednički cilj podrška stabilnoj Republici Srpskoj (VIDEO)

Veoma je važno što smo danas svi bili okupljeni oko toga kako na najbolji način djelovati, a da ne budemo strana koja produkuje teškoće, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić nakon sastanka predstavnika političkih stranaka iz Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Đokić je poručio da je potrebno biti strana koja želi rješenje i za njega se bori.

- Pokazan je visok nivo odgovornosti prema krizi koju je izazvao visoki predstavnik pokušanjem nametanja zakona koji se bavi prošlošću BiH. Umjesto da to radi neko parlamentarno tijelo u BiH, to je uradio predstavnik koji je nelegalno izabran, a koji prihvata ono što je uradio njegov prethodnik koji je takođe više puta nastupao pred Savjetom bezbjednosti iznoseći niz netačnih činjenica o BiH i odnosima unutar BiH - istakao je Đokić.

Dodaje da postoji visok nivo solidarnosti i spremnosti da se zajedno radi, da svi budu okupljeni oko istog cilja i da se podrži stabilna Republika Srpska.

Đokić je istakao da se "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uporno trudi da pomogne da ovaj region živi jedan normalan i stabilan život, te da su brojne njegove pozitivne inicijative koje treba iskoristiti u praksi".