latinica  ћирилица
04/08/2021 |  18:07 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Đokić: Zajednički cilj podrška stabilnoj Republici Srpskoj (VIDEO)

Veoma je važno što smo danas svi bili okupljeni oko toga kako na najbolji način djelovati, a da ne budemo strana koja produkuje teškoće, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić nakon sastanka predstavnika političkih stranaka iz Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je poručio da je potrebno biti strana koja želi rješenje i za njega se bori.

- Pokazan je visok nivo odgovornosti prema krizi koju je izazvao visoki predstavnik pokušanjem nametanja zakona koji se bavi prošlošću BiH. Umjesto da to radi neko parlamentarno tijelo u BiH, to je uradio predstavnik koji je nelegalno izabran, a koji prihvata ono što je uradio njegov prethodnik koji je takođe više puta nastupao pred Savjetom bezbjednosti iznoseći niz netačnih činjenica o BiH i odnosima unutar BiH - istakao je Đokić.

Dodaje da postoji visok nivo solidarnosti i spremnosti da se zajedno radi, da svi budu okupljeni oko istog cilja i da se podrži stabilna Republika Srpska.

Đokić je istakao da se "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uporno trudi da pomogne da ovaj region živi jedan normalan i stabilan život, te da su brojne njegove pozitivne inicijative koje treba iskoristiti u praksi".