latinica  ћирилица
04/08/2021 |  19:18 ⇒ 19:20 | Autor: TANЈUG

Selaković: Lazanski je bio čovjek rijetke životne priče

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da ga je iznenadila i pogodila vijest o smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog i da je njegov odlazak veliki gubitak za Ministarstvo.
Nikola Selaković - Foto: SRNA
Nikola SelakovićFoto: SRNA

- Sve nas je iznenadila i pogodila ta vijest još uvijek i ne vjerujemo da se to dogodilo. Lazanski je bio čovjek rijetke životne priče - rekao je Selaković za Tanjug.

Istakao je da je Lazanski bio fantastičan novinar, jer ne postoji meridijan u svijetu na kome se nije našao u trenucima teških sukoba, kada su ljudi u tren oka gubili glave, dok je on odatle izvještavao za nekadašnje jugoslovenske, a potom i srpske medije.

Kako je rekao, Lazanski je bio fantastičan vojni komentator, dodajući da će njegov stil komentarisanja i izvještavanja pamtiti generacije čiji je savremenik bio.

- Čovjek koji je u narednih mjesec i po dana trebalo da napuni 71 godinu, a svi su, kada su čuli kada je rođen i koliko godina ima, bili zatečeni, jer nisu vjerovali, zato što je bio mlad duhom, odlične kondicije, dobrog izgleda, uvijek vedar, veseo i nasmijan - rekao je Selaković.

Dodao je da je Lazanski na vrhuncu svoje profesionalne karijere ponio časno zvanje - ambasadora Srbije u Rusiji, te da je imao prilliku da sa njim sarađuje, prilikom posjeta ruskih zvaničnika Srbiji, kao i prilikom predstavljanja Srbije u Rusiji, kao i tokom zvanične posjete Moskvi u aprilu ove godine.

- Ovo je za naše Ministarstvo ozbiljan gubitak. Svi smo iznenađeni, ali na kraju, kada ta iznenađenost, tuga i bol prođu ostaće ponos na činjenicu da smo ipak bili njegovi savremenici, da smo imali privilegiju da ga poznajemo i da sarađujemo sa njim - zaključio je Selaković, koji se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Lazanskog.