latinica  ћирилица
04/08/2021 |  20:46 ⇒ 05/08/2021 | 08:45 | Autor: RTRS

Dodik: Naš sveti zavjet je mir (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u obraćanju na centralnoj državnoj ceremoniji u Busijama povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja" da su Srbi stradalnički narod koji je slobodu uvijek dijelio sa drugima.
Milorad Dodik (Foto: Rade Prelević) -
Milorad Dodik (Foto: Rade Prelević)

- Okupljeni smo zahvljaujući tome što su Srbija i Srpska prihvatile prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića da na ovaj dan obilježavamo i pamtimo stradanje biblijskih razmjera, još jedno u nizu koje se desilo Srbima - rekao je Dodik.

On je ukazao da su danas prostori gdje su živjeli Srbi pusti i prazni. 

- Tamo nisu dozvolili narodu ni da se vrati da bi ostvario svoja imovinska druga prava - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je istorija srpskog naroda puna stradanja, ali da nisu uspjeli u namjeri da istrijebe Srbe, koji danas imaju Srbiju i Republiku Srpsku.

- Moramo da budemo okupljeni oko onog što je naš sveti zavjet a to je mir - poručio je Dodik.

On je istakao da srpski narod i Republika Srpska neće odustati od svojih prava, te da hoće snažnu i stabilnu Republiku.

- Mi nećemo da ćutimo i mi ćemo se boriti protiv nepravde koju smo doživjeli i doživljavamo u kontinuitetu. Hoćemo snažnu i stabilnu Republiku, ništa ne tražimo nego da Republika Srpska bude ono što je njoj dato u Dejtonskom sporazumu i šta piše u Ustavu BiH. Oni su davno to nama oteli, a mi želimo da to imamo. Јa mislim da je to legitiman politički cilj -naglasio je Dodik.