latinica  ћирилица
05/08/2021 |  10:28 ⇒ 10:31 | Autor: sputniknews.com

Profesor Milinović se oprostio od svog prijatelja Lazanskog

Profesor Katedre za naoružanje Mašinskog fakulteta u Beogradu Momčilo Milinović šokiran iznenadniim odlaskom Miroslava Lazanskog oprostio se od njega dirljivim rečima.
Milinović i Lazanski (foto: Sputnik / Aleksandar Milačić) -
Milinović i Lazanski (foto: Sputnik / Aleksandar Milačić)

Milinović je često gostovao u emisijama Lazanskog u studiju Sputnjika gde su vodili uvijek žustre, ali zanimljive razgovore na temu naoružanja i vojne tehnologije.

Njegove riječi prenosimo u cjelosti:

- Dragi Lazo, duboko sam potresen i žalostan zbog tvog iznenadnog odlaska. I dok mi naviru sjećanja na naše neponovljive razgovore, hoću još jednom da ti iskažem svoje iskreno, neprolazno divljenje zbog tvoje jedinstvene predanosti prema prilično nedostupnoj i komplikovanoj oblasti, kao što je nauka i praksa razvoja naoružanja u zemlji i svijetu.
 
Svojim požrtvovanim, kompetentnim novinarskim, višedecenijskim zalaganjem, omogućio si brojnim zainteresovanim poklonicima ove oblasti da se upoznaju sa tajnama kako velikog strateškog naoružanja, tako i tekućih konvencionalnih tehnologija, da ih prihvate i razumeju u ovom našem uzavrelom svijetu i vremenu.
Bila mi je čast i lično zadovoljstvo da u tome učestvujem svojim doprinosom. U neizbrisivom sjećanju ostaju mi tvoji intervjui na Sputnjiku u kojima sam učestvovao, a posebno poslednji sa kojim te ispraćamo. Verujem da će mlađi naraštaji i poklonici nauke i tehnologije, ali i novinarstva, umeti da se nadahnu tvojim primerom.
 
Putuj legendo i ostaj u kosmosu! Neka ti je vječna slava, dragi prijatelju!
Tvoj profesor Momčilo Milinović.