latinica  ћирилица
05/08/2021 |  11:46 ⇒ 13:04 | Autor: TANЈUG

Vulin: Policija spremna da se obračuna sa kriminalcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su srpski organi gonjenja, čija je isključiva zasluga za razbijanje kriminalnog klana Belivuk - Miljković, pokazali da su spremni da se obračunaju i sa najsurovijim kriminalnim grupama i da on, kao ministar unutrašnjih poslova, neće dozvoliti da bilo ko omalovažava rad ovih profesionalaca.
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije) - Foto: Instagram
Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije)Foto: Instagram

Vulin je na kolegijumu sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije poručio da u borbi protiv kriminala imaju bezrezervnu podršku državnog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i da u borbi protiv kriminala niko nije zaštićen, saopštio je MUP.

- Rizikujući sopstvene živote, vi ste se obračunali sa kriminalnom grupom Belivuk- Miljković i oslobodili Srbiju od tog zla. Danas neki pokušavaju na razne načine da omalovaže vaš rad i pripišu ga strancima, iako i sami znaju koliki nivo profesionalizma posjedujete i da je razbijanje ove grupe samo vaša zasluga - rekao je Vulin.

On je ponovio da je kriminalna grupa Belivuk-Miljković uhapšena isključivo na osnovu rada srpske policije, Bezbjednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i da FBI sa tim nije imao nikakve veze.

Ocijenio je da nekima u zemlji i regionu očigledno smeta hapšenje ovih ubica i krvoloka i da stoga, uplićući se iz dana u dan u neistine i laži, napadaju njega i predsjednika Aleksandra Vučića, kao nosioca borbe protiv kriminala.