latinica  ћирилица
05/08/2021 |  16:01 ⇒ 16:17 | Autor: sputniknews.com

Nevrijeme u Hrvatskoj; Oštećene električne mreže i stambeni objekti (FOTO/VIDEO)

Najavljeno nevrijeme stiglo je u Hrvatsku. Cijela zemlja će biti pod udarom lošeg vremena, a prema najavama najgore će biti na Јadranu, za koji je na snazi narandžasti alarm.
Nevrijeme u Hrvatskoj  (Foto:index.hr/Josip Dekanić) -
Nevrijeme u Hrvatskoj (Foto:index.hr/Josip Dekanić)

Ostali dio Hrvatske je pod žutim upozorenjem.

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je nešto prije 9.00 časova područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka.

Vjetar je rušio drveće na puteve, električne vodove i krovove kuća.

Nestalo struje, stabla padala na puteve

Civilna zaštita objavila je da je olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim vjetrom u 08.35 časova zahvatilo Vukovarsko-sremsku županiju.

Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama i veći broj oborenih stabala.

Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode.

Izuzetno jak vjetar prouzrokovao je štetu i na pojedinim objektima u vinkovačkom i vukovarskom području, pri čemu je vjetar lomio krošnje drveća.

Oštećeni su i pojedini automobili usljed pada grana i limova s krovova. Јaka kiša prouzrokovala je problem s odvodima u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 5. avgusta narandžasto upozorenje za područje osječke, riječke, kninske, splitske i dubrovačke regije.

Na području osječke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno jakim i olujnim udarima vjetra.

Mogućnost bujičnih poplava i grada, prenosi Јutarnji list.

Na području kninske regije lokalno obilna kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilnim padavinama u kratkom vremenu i kratkotrajno olujnim udarima vjetra.

Na području riječke, splitske i dubrovačke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno olujnim udarima vjetra.