latinica  ћирилица
05/08/2021 |  22:57 | Autor: B92

Čukarički srušio favorizovane Šveđane

Fudbaleri Čukaričkog slavili su nad švedskim Hamarbijem rezultatom 3:1, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ekipa sa Banovog brda je bila domaćin u Humskoj, na stadionu Partizana, a pružila je fantastičnu partiju i ostvarila veliku pobjedu.

Čukarički je od samog starta pokazao da se ne plaši rivala, koji za poraz ne zna osam utakmica zaredom.

Domaći su do vodstva stigli u 22. minutu, kada je Đorđe Јovanović poveo loptu prema kaznenom prostoru protivnika, namjestio se na desnu nogu i pogodio ugao gola koji čuva Dovin.

Nije mnogo trajala radost bijelih, pošto je Gustav Ludvigson pobjegao štoperima domaćih i rutinski matirao Petrovića.

Ovo nije sputalo srpskog predstavnika, baš kao ni veliki promašaj Ndiajea u 35. minutu, kada je pogodio stativu iz blizine na maltene prazan gol.

Isti igrač je pet minuta kasnije asistirao kapitenu Marku Dociću, vratio mu na povratnu, a ovaj u svom stilu lijevom nogom pogodio ugao, za novo vodstvo Čukaričkog.

Čuka nije stala ni u nastavku i već u 52. minutu je stigla do novog pogotka. Strijelac je ponovo bio Docić, ovoga puta na dodavanje Alekse Јankovića.

Do kraja susreta je bilo šansi na obje strane, a najbolje za domaće imali su Јovanović, kojem je falilo nekoliko centimetara, odnosno Čolić, koji je u finišu bio izblokiran.

Revanš je na programu za nedjelju dana, a pobjednik će u plej-ofu igrati protiv boljeg iz duela Ujpešt – Bazel.