latinica  ћирилица
06/08/2021 |  11:21 ⇒ 11:22 | Autor: RTS

Datunašvili: Srbija je moja kuća, hvala Srbiji!

Osvajač bronze i šeste medalje za Srbiju Zurab Datunašvili stigao je sa rvačkim timon na aerodrom Nikola Tesla gdje su ga dočekali trubači uz brojne navijače koji su obukli majice sa njegovim likom, predstavnici medija i Rvačkog saveza... Na konferenciji za medije je istakao da je osvajanjem medalje ostvario svoj san, ali i da su novi ciljevi pred njegovim timom.

Reprezentativac Srbije, rvač zrenjaninskog Proletera Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kilograma, a na konferenciji je istakao da je bilo izuzetno teško doći do tog odličja.

- Presrećan sam! Ostvario sam san osvajanjem ove medalje. Uprkos nekim taktičkim greškama u prvom meču, nastavio sam borbu i uspio da osvojim medalju. Srbija je moja kuća! -  rekao je Datunašvili, koji je na konferenciju izašao ogrnut zastavom Srbije.

Zurab Datunašvili, selektor Srbije Stojan Dobrev i trener Vojislav Trajković govorili su o borbama srpskih reprezentativaca i istakli da je takmićenje na turniru bilo veoma naporno i da su mnogi favoriti ispali već na samom startu.

- Presrećan sam zbog uspjeha koji smo uradili. Ovo je jako dobar trenutak za sve nas. Istorijski trenutak za naše rvanje. U Riju smo osvojili zlato, a sada bronzu tako da smo na pravom putu - rekao je Dobrov i zahvalio cijelom Rvačkom savezu na podršci.

- Znao sam da će prva Zurabova borba biti najteža što se kasnije i pokazalo. Međutim bili smo sigurni da će ići dalje u repesaž. Ovdje nije bilo lakih protivnika, ali uspio je da efektno savlada Hrvata za medalju. Osataje žal za zlatom, ali predstoji nam Pariz, pa nastavljamo dalje. Biće tu još sigurno još medalja... Zurab će ih još osvojiti, a ima tu još mladih momaka - konstatovao je trener Vojislav Trajković.

Prokomentarisani su nastupi i ostalih srpskih sportista, a govoreći o samim mečevima koje je imao do osvajanja medalje, Zurab Datunašvili je istakao da nije bilo nimalo lako i da je koncentracija bila presudna.

- Bilo je vrlo teško i morao sam svakoga dana raditi na sebi. Pobijediti samoga sebe kako bi na kraju pobijedio i u meču. Hvala Srbiji! - ,zaključio je osvajač medalje za Srbiju.