latinica  ћирилица
06/08/2021 |  12:08 ⇒ 14:44 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske: Značajni razvojni potencijali Šipova (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti je opštini Šipovo.
Predsjednica Cvijanović u Šipovu - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović u ŠipovuFoto: RTRS

Održan je sastanak predsjednice i načelnika opštine Milana Kovača.

Predsjedica Cvijanović izjavila je da Šipovo ima značajne razvojne potencijale i podržala da što skoriji završetak radova na regionalnom putu Šipovo-Јezero jer je to ključni segment ra razvoj.

- Postoji nekoliko oblasti u kojima vidimo velike razvojne šanse, a saobraćajna infrastruktura je od ključnog značaja. Moje opredjeljenje je da pomognem da se što skorije dođe do završetka regionalnog puta, koji treba da privuče građane, privrednike, ali i turiste u ovaj kraj - rekla je ona.

Foto: RTRS

Predsjednica je iskazala podršku rukovodstvu opštine da nastavi da radi na razvoju ove lokalne zajednice.

- Zajednička vizija lokalnih i republičkih vlasti jeste da zadržimo ljude u Šipovu, da ovdje imaju kvalitetan život i da im pomognemo u realizaciji njihovih inicijativa koje imaju u različitim životnim oblastima - rekla je Cvijanović.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske je dodala da joj je drago da je Šipovo stabilna politička, ali i finansijska lokalna zajednica, te da stoji na rapolaganju njenim stanovnicima.

- Zajedno ćemo raditi i razvijati saobraćajnu infrastrukturu, te otvarati mogućnosti za razvoj poljoprivrede, turizma i svih oblasti koje će Šipovu, ali i Republici Srpskoj, omogućiti dalji razvoj - rekla je predsjednica Cvijanović.

Načelnik Šipova izrazio je zadovoljstvo time što će predsjednica Republike Srpske svojim angažmanom omogućiti da do kraja godine bude završen regionalni put Јezero-Šipovo.

- Predsjednica će svojim angažmanom omogućiti da preduzeće izmijeni svoj plan, tako da će ovaj regionalni put biti završen u ovoj godini - rekao je Kovač.

Predsjednica Srpske je direktorki Doma zdravlja Šipovo Gordani Kuprešak uručila ključeve od sanitetskog vozila, koje je kupljeno sredstvima iz donacije Srbije za pomoć lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović posjetila Dom zdravlja u Šipovu

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, predsjednica Cvijanović posjetila je Vagansku pećinu.

RTRS/SRNA