latinica  ћирилица
06/08/2021 |  12:43 ⇒ 12:45 | Autor: Agencije

Terzić: Desio se jedan od "onih" dana

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić ocijenio je da je njegova ekipa odigrala slabo u meču polufinala Olimpijskih igara u Tokiju protiv SAD.
Zoran Terzić - Foto: sportskacentrala.com
Zoran TerzićFoto: sportskacentrala.com

- Desio nam se jedan od onih dana kada ništa ne ide, i kada ekipa zaista igra slabo. Očigledno je da se možda nismo pripremili na pravi način za ovu utakmicu i te neke greške koje smo napravili u pripremi, ne mislim taktički, sigurno moramo da ispravimo za ono što slijedi, odnosno utakmicu za bronzanu medalju - reako je Terzić, a prenio je Odbojkaški savez Srbije.

Srpske odbojkašice izgubile su sa 3:0 u setovima od Amerikanki, a selektor je rekao da nemaju "prevelikog razloga da budu tužni", jer nisu imali šansu da tu utakmicu preokrenu.

- Amerikanke su naravno igrale odlično, vidi se da su bile veoma motivisane da nas pobijede. Vjerovatno pamte onaj duel iz Rija i odigrale su dobro u svim elementima, pogotovo u odbrani, tako da sve čestitke na pobjedi - izjavio je Terzić.

Odbojkašica Milena Rašić rekla je da im poraz nije pao lako, jer su željele da se nađu u finalu Igara, ali da ih čeka borba za treće mjesto u kojoj će ići "na sve ili ništa".

- Јesmo tužni, jeste nam žao i razočarani smo, ali preostaje nam borba za medalju prekosutra i daćemo sve od sebe i to možemo da obećamo da ćemo ići na sve ili ništa u borbi za treće mjesto i da se na kraju ipak okitimo nekom medaljom - istakla je Rašić.

Korektor reprezentacije Tijana Bošković ocijenila je da je želja za pobjedom postojala, ali da igra nija bila onakva kakva je trebalo da bude.

- Ali nećemo da očajavamo, potrudićemo se da skupimo energiju i da odigramo tu utakmicu za bronzanu medalju najbolje što možemo. Zaista vjerujem da će sve biti okej i da ćemo ovaj turnir završiti pobjedom - rekla je ona.

Odbojkašice Srbije će meč za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati protiv poraženog iz meča Brazil- Јužna Koreja, u noći između subote i nedjelje u 2.00 časa, po srednjeevropskom vremenu.