latinica  ћирилица
06/08/2021 |  13:27 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Stevandić: Paraobavještajno podzemlje u FBiH angažovano na razbijanju jedinstva

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je "paraobavještajno podzemlje u FBiH sa nekim od predstavnika međunarodne zajednice već nekoliko dana angažovano na tome da razbije političko jedinstvo nakon nametnutih odluka bivšeg visokog predstavnika".
Ujedinjena Srpska - Foto: RTRS
Ujedinjena SrpskaFoto: RTRS

Stevandić je rekao da na sastanku lidera stranaka nije dogovoreno sastajanje sa visokim predstavnikom za BiH, već da nema odustajanja od onoga šta su usaglasili i potpisali, te da se jedinstvo ne smije urušavati.

- Mi u Republici Srpskoj treba da ostanemo jedinstveni i da pokažemo da smo demokratsko društvo i da dobro funkcionišemo i da nećemo dozvoliti da nas bilo ko posvađa - rekao je on.

Stevandić je iznio i nezvanične informacije o mogućim pripremama incidenata i sukoba za koje bi bili okrivljeni Srbi ili institucije Republike Srpske, uz ocijenu da je mnogo toga na ispitu.

- Mi, građani Srpske, dokazujemo da smo odgovorno i samoodrživo demokratsko društvo sa institucijama spremnim na svaku vrstu izazova kako bi zaštitili prava, mir i demokratski poredak - rekao je on.