latinica  ћирилица
06/08/2021 |  15:35 ⇒ 17:04 | Autor: RTRS

Šarović: Odmaći se od krupne retorike i tražiti rješenje ove situacije

U proteklih nekoliko dana smo svi rekli što smo mislili reći o ovom slučaju, a neki i više nego što je trebalo, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović, saopšteno je iz ove stranke.
Mirko Šarović (foto:GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA) -
Mirko Šarović (foto:GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA)

- Ali smatram da je vrijeme da je, što je moguće prije, potrebno da se svi odmaknemo retorike i izjava koje ne vode nikuda osim u slijepu ulicu jer ćemo u suprotnom zakasniti - naglasio je Šarović .

Šarović je istakao da je u tome odgovornost svih bez obzira na kojoj su danas podijeljenoj strani.

- Kako god to drugačije gledao, Inckovom nepotrebnom odlukom šteta je već napravljena. Pobjednikom se teško neko može nazvati koliko god se trudio da bude. Sva tri naroda u BiH i njeni izabrani predstavnici svojim dobrim odnosima koji treba da se njeguju moraju i u ovoj situaciji samo dijalogom da grade budućnost zemlje i svih njenih građana, kloneći se huškačke retorike, srljanja i prizivanja retrogradne amosfere koja nikome neće, uvjeren sam, donijeti dobro – rekao je Šarović.

Šarović je istakao da su građani ove zemlje, gdje god živjeli, umorni od ovih tema, ali treba reći da su nezadovoljni sa svojim životima jer loše žive i, na žalost, lako ih je povesti u lošem smjeru, navodi se u saopštenju.

- Upravo zbog toga želim da vjerujem da su pripadnici zemalja EU, članice PIK-a, ali i sam Kristijan Šmit oko pitanja koje nas je duboko podijelilo spremni da rade na stvaranju, prije svega, bolje opšte atmosfere i spuštanja tenzija, ali i da zajedno sa svima nama, relevantnim predstavnicima, imajući uravnotežen pristup prema svim stranama, pomognu da dođemo do rješenja koja vode do rješenja i izlasku iz rastuće krize, uvažavaju različite argumente strana pa i srpske strane – zaključio je Šarović.

Šarović je poručio da "vjeruje da je ovakav put jedini ispravan i moguć".