latinica  ћирилица
06/08/2021 |  17:39 ⇒ 18:02 | Autor: TANЈUG

Preković: Sve ovo radim iz ljubavi

Nisam osjećala pritisak pred mečeve, ali sam bila izuzetno opterećena prije nego što sam došla u Јapan - izjavaila je Јovana Preković danas nakon osvajanja zlatne medalje u karateu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Prošla sam kroz težak psihološki period gdje sam se borila sama sa sobom. Ništa mi nije išlo na treningu, ali ni u jednom trenutku nisam gubila nadu. Znala sam da će biti kao što sam zamisaljala. Kroz mečeve u grupi što sam "radila" imala sam blagi pritisak, ali samo takmičarski, ništa nepotrebno. Sada sam presrećna, osjećaj je sjajan - rekla je Preković srpskim izvještačima iz Tokija.

Preković ima samo 25 godina i ujedinila je titule evropske, svjetske i olimpijske šampionke.

- Lijepo zvuči, karate treniram od pete godine. Stvarno ovo radim iz ljubavi. Ništa kod mene ne bi funkcionisalo drugačije. Sve vrijeme sam pričala sebi: “Ti ovo voliš, ti si šampion“. To me je vodilo sve vrijeme - istakla je Preković.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Јovani Preković osvajanje zlatne medalje u karateu na Olimpijskim igrama u Јapanu poručivši da je cijela Srbija ponosna na nju.

- Draga Јovana, od srca Vam čestitam na osvojenoj medalji i na još jednom zlatu koje sada sija na olimpijskom nebu Srbije! Cijela zemlja je ponosna na Vas. Hvala Vam na ovom veličanstvenom uspjehu i radosti koju ste nam darovali. Bravo, Јovana! - napisao je Vučić na svom Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prekovićevoj, koja je pripadnik Sportske jedinice Ministarstva odbrane Srbije, čestitku je uputio i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović uz poruku da je donijela neopisivu sreću Srbiji.

- Tvoja medalja sija najsjajnijim sjajem. Prikazala si junačku borbu i srce veliko kao kuća! Ti si naš ponos! Srbija! - napisao je ministar Stefanović na svom Instagram nalogu.