latinica  ћирилица
08/08/2021 |  19:07 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Nesvakidašnje krštenje u Pelagićevu: Kum krstio četvoro djece (VIDEO)

Nesvakidašanji krštenje desilo se u Pelagićevu u porodici Mihajla i Vesne Cvijanović, gdje je u jednom danu kršteno četvoro djece, godišta od 2014. do 2019.
Pelagićevo-krštenje - Foto: RTRS
Pelagićevo-krštenjeFoto: RTRS

U porodici Mihajla i Vesne Cvijanović petoro je djece. Najstariji je Marko, rođen 2013. godine. Ruža je rođena 2014, Nikola 2015, Dušanka 2017. i najmlađa Milanka 2019. Svi su kršteni u jednom danu.

- Misli smo da krštenje obavimo prošle godine, ali zbog korone smo morali da odložimo. Evo sad smo s kumom našli vremena i priliku, a i uslovi su nam to dozvolili - kaže otac Mihajlo.

Najveće bogatstvo ovoga svijeta je, kažu, porodica. A to bogatstvo sa petoro kumčadi ima i kum Milanko Čolić.

- Rijetko je da neko ima toliko djece, pogotovo na području ovako male opštine, ali to je veliki uspjeh i bogastvo. Mislim da za sada nema srećnijeg kuma od mene - ističe Čolić.

U hramu Svetog proroka Ilije kažu da je prava rijetkost krstiti četvoro djece iz jedne porodice.

- I kako sveštenik, ali i kao čovjek, osjećao sam se danas predivno. Hvala toj porodici, koja u ova vremena teška, krizi rađanja i odlaska mladih, ima toliko djece - rekao je  protojerej-stavrofor Aleksa Sunarić.

Porodica Cvijanović živi od Mihajlove plate koju zarađuje kao vozač kamiona u Sloveniji. Na peto dijete nisu mogli ostvariti dječiji doplatak jer Mihajlo koru hljeba zarađuje u pečalbi.