latinica  ћирилица
10/08/2021 |  07:38 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

U Beogradu tribina o Inckovom nametnutom zakonu

U Beogradu će danas biti održana tribina o temi "Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad BiH" na kojoj bi trebalo da učestvuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Inckov zakon (Foto: predstavnistvorsbg.rs) -
Inckov zakon (Foto: predstavnistvorsbg.rs)

Tribina će biti održana u organizaciji informativno-političkih portala "Sve o Srpskoj" i "Fakti", a uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na tribini bi trebalo da učestvuju brojni stručnjaci i dobri poznavaoci prilika u BiH Darko Tanasković, Vladislav Јovanović, Nenad Kecmanović, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Željko Budimir, Slobodan Reljić, Dušan Proroković, Aleksandar Raković, Milomir Stepić, Goran Petronijević i Branko Lukić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je Srni da je cilj tribine da se učini napor da svi oni koji kreiraju i učestvuju u nametanju rješenja u BiH shvate da je jedini put opstanka BiH izvorni Dejtonski sporazum i dosljedna primjena Ustava BiH, prema kome BiH čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Mi našim tribinama želimo da učinimo dostupnim široj javnosti informaciju o svemu onome što se dešava u Republici Srpskoj i oko Srpske, te da eminentni stručnjaci, profesori, politički analitičari, advokati analiziraju sve
aktuelne teme i kažu svoje mišljenje", rekao je Cicović.

Tribina je najavljena za 11.00 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije.