latinica  ћирилица
17/08/2021 |  09:22 | Autor: SRNA

Ujić: Očekuje se povećan priliv migranata iz Avganistana

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić izjavio je da se očekuje povećan priliv migranata iz Avganistana i na balkanskoj ruti.
Slobodan Ujić - Foto: SRNA
Slobodan UjićFoto: SRNA

- Nezahvalno je govoriti o bilo kakvim brojkama, ali usljed svega što vidimo da se dešava u Avganistanu, prirodno je da očekujemo povećan priliv migranata - rekao je Ujić za Glas Srpske.

On je naveo da, prema operativnim informacijama, veliki broj izbjeglica bježi iz Avganistana pred najezdom Talibana i prelaze u Pakistan sa namjerom da se dočepaju Turske, a potom Evrope.

Ujić je naglasio da službenici institucije na čijem je čelu odgovorno rade svoj posao, dodajući da sva lica koja nelegalno pređu granicu i uđu na teritoriju BiH imaju isti tretman, bez obzira na to odakle dolaze.

Prema njegovim riječima, veliki broj avganistanskih izbjeglica je već prešao u Pakistan i da nema sumnje da će krenuti putevima kojim su prije njih išli Pakistanci.

- Što se tiče operativnosti i registracije migranata, svakako ćemo biti još obazriviji i zajedno sa drugim bezbjednosnim agencijama nastaviti da postupamo odgovorno i u skladu sa svojim nadležnostima - dodao je Ujić.