latinica  ћирилица
22/08/2021 |  17:12 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Požar u banjalučkom naselju Lazarevo stavljen pod kontrolu (FOTO/VIDEO)

Požar u banjalučkom naselju Lazarevo je pod kontrolom.
Lazarevo: Požar pod kontrolom - Foto: RTRS
Lazarevo: Požar pod kontrolomFoto: RTRS

Vatrenu stihiju, koja je ugrožavala kuće, stambenu zgradu i benzinsku pumpu, uz brojne vatrogasce gasio je i helikopter Helikopterskog servisa Srpske koji je izbacio više od 20 tona vode.

Banjaluka: Lazarevo - požar pod kontrolom (Foto: RTRS)

U požaru nije bilo povrijeđenih.  Izgorjela je deponija sekundarnih sirovina.

Gusti crni dim koji se u poslijepodnevnim časovoma nadvio nad dijelom Banjaluke, uznemirio je građane i blokirao dio naselja Lazarevo. Razlog - veliki požar na deponiji papira i plastike.

Požar je izbio nešto prije 15.00 časova, izuzetno jak vjetar otežavao je situaciju vatrogascima na terenu, a situaciju je dodatno komplikovala i činjenica da su uz požarište i stambeni objekti.

Zbog toga su građani, uz čije domove je gorjelo, pomagali vatrogascima iz svojih dvorišta.

Brojni naleti helikoptera pomogli su vatrogascima na zemlji, koji su strahovali od mogućeg širenja stihije i na obližnju benzisku pumpu i stambenu zgradu.

- Ovi okolni objekti svi, koliko sam ja uspio da sagledam situaciju, svi su odbranjeni, ima jedna napuštena kuća tu koja je gorjela, ali je ugašena i ona. Ne prijeti ni jednom okolnom objektu. Ovaj materijal je jako nezgodan iz razloga što je složen papir pa smo dovezli mehanizaciju da razgrćemo - istakao je komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Osim na deponiji i vozilima uz nju, veća materijalna šteta nije zabilježena.

Nije bilo ni ljudskih žrtava, a zahvaljujući vatrogascima i herojima na terenu, od vatrene stihije spaseno je i kuče. Usljed zadobijenih opekotina, zahvaljujući mještanima, odvezen je na veterinarski pregled.

Na terenu je bila i policija.

Lazarevo - požar pod kontrolom  (Foto: RTRS)

I zabrinuti stanari banjalučkog naselja Lazaravo pomagali su vatrogascima i policiji u gašenju požara.