latinica  ћирилица
04/09/2021 |  14:15 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Patrijarh Porfirije stigao u Crnu Goru, dočekan na podgoričkom aerodromu (FOTO/VIDEO)

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija.
Patrijarh Porfirije u Crnoj Gori (Foto: www.in4s.net) -
Patrijarh Porfirije u Crnoj Gori (Foto: www.in4s.net)

Patrijarha su na podgoričkom aerodromu dočekali mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikija i episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom.

Srpski patrijarh u Podgoricu je stigao u 13.30 časova i to je njegov prvi dolazak otkako je izabran za poglavara Srpske pravoslavne crkve. 

      View this post on Instagram

A post shared by Saborni hram Vaskrsenja (@sabornihrampodgorica)

Svečani doček patrijarha Porfirija biće upriličen večeras u 18.00 časova u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Nakon toga obratiće se okupljnima, kao i mitropolit Јoanikije, a potom će biti upriličen bogat kulturno-umjetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova "Litije" i "Mitropolit Јoanikije".

U programu će učestvovati guslar Đoko Koprivica, foklorni ansambl narodnih igara i pjesama "Đurđevdansko kolo" iz Podgorice, Danica Crnogorčević, Branka Zečević, Fenečki biseri, frulaš Radovan Suknović, Beogradski sindikat, Neverne bebe, objavila je Mitroplija crnogorsko-primorska.

Zbog epidemioloških mjera večernja služba i kompletna svečanost biće napolju na velikoj bini ispred Sabornog hrama.

Patrijarh je u Crnu Goru doputovao povodom ustoličenja mitropolita Јoanikija, koje će se obaviti sutra u Cetinjskom manastiru.