latinica  ћирилица
04/09/2021 |  15:00 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Cvijanović: Čestitka povodom ustoličenja Јoanikija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku mitropolitu crnogorsko-primorskom Јoanikiju povodom ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva, uz uvjerenje da će svojim primjerom i mudrošću biti snažna podrška i oslonac vjernom narodu.
Predsjednica Srpske Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Predsjednica Srpske Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Vaše visokopreosveštenstvo, u ime građana Republike Srpske i svoje upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom ustoličenje na tron mitropolita crnogorsko-primorskog - saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske.

Cvijanović je izrazila uvjerenje da će Јoanikije svojim primjerom i mudrošću biti snažna podrška i oslonac u duhovnom i svakom drugom napredovanju vjernog naroda, na putu dobrobiti, jedinstva, tolerancije i poštovanja.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

 

- Uz želje da u zdravlju i miru vršite svetu dužnost duhovnog vođe, u službi Srpske pravoslavne crkve i naroda koji vam je povjeren, srdačno Vas pozdravljam - navodi se u čestitki.

Ustoličenje mitropolita Јonakija biće obavljeno sutra u Cetinjskom manastiru. Svetu arhijerejsku liturgiju, koja počinje u 8.00 časova, služiće Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima SPC i ostalih pomjesnih crkava.