latinica  ћирилица
05/09/2021 |  12:14 ⇒ 13:26 | Autor: TANЈUG

Đukanović o ustoličenju mitropolita Јoanikija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je se na Cetinju danas dogodila, kako je naveo, "nasilna intronizacija mitropolita" crnogorsko-primorskog i neprimjerena upotreba sile "protiv mirno okupljenih građana".
Milo Đukanović - Foto: Screenshot/YouTube
Milo ĐukanovićFoto: Screenshot/YouTube

- Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici - naveo je Đukanović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da je "Vlada Crne Gore obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Јoanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore."

- Samo čovjek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog - dodao je, između ostalog, Đukanović.