latinica  ћирилица
05/09/2021 |  18:05 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Patrijarh Porfirije: Rastajem se, nadam se ne zadugo

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pozdravio se danas na podgoričkom aerodromu sa vladikom Јoanikijem kojeg je uveo u tron mitropolita crnogorsko-primorskih u Cetinjskom manastiru, uz napomenu da je užasnut da su taj čin ljubavi namjeravali da spriječe snajperskom puškom, ali da se moli Gospodu za Crnu Goru.
Patrijarh Porfirije (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Patrijarh Porfirije (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

- Rastajem se, nadam se ne zadugo, sa ovom blagoslovenom zemljom i narodom, sa dvostrukim osjećanjima. Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli svetosavsku Crkvu - napisao je patrijarh na svom Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Patrijarh Porfirije (@porfirije_patrijarh)

On je dodao da je više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali da spriječe snajperskom puškom.

- Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu - poručio je srpski patrijarh.

Sa patrijarhom su se na aerodromu pozdravili mitropolit Јoanikije, sveštenstvo, kao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.