latinica  ћирилица
08/09/2021 |  16:45 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Višković: Posjeta Sankt Peterburgu više nego uspješna (FOTO/VIDEO)

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da je posjeta Sankt Peterburgu više nego uspješna.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Rekao je da je  na sastanku sa rukovodstvom Nevskog podsjetio da je Srpska raspisala javni poziv za izradu idejnog rješenja za izgradnju gasne elektrane u Zvorniku.

- Naši prijatelji iz Nevskog zavoda su izrazili spremnost i želju da bi nam mogli dati konačnu ponudu da bi došli u Republiku Srpsku na prostor Zvornika jer žele da vide na licu mjesta gdje bi se to gradilo i da nam predlože pravo idejno rješenje za izgradnju takve jedne elektrane - istakao je Višković.

Izrazio je nadu da će boravak u Sankt Peterburgu donijeti određene rezultate za Republiku Srpsku.

- Izazovi u vezi izgradnje Balkanskog toka su prevaziđeni i radovi teku planiranom dinamikom - rekao je Višković na sastanku sa rukovodiocima Odjeljenja za međunarodnu saradnju Gasproma Dimitrija Handoga u Sankt Peterburgu.

 

Handoga, rukovodilac Odjeljenja za međunarodnu saradnju kompanije Gasprom, je upoznao premijera o aktivnostima kompanije Gasprom i njenim planovima u vezi sa izgradnjom gasovoda "Balkanski tok - krak za Republiku Srpsku".

Delegacija Republike Srpske posjetila je i kompaniju Biokad zainteresovanu za izvoz lijekova u BiH i gaspromov Zavod Nevski, koja proizvodi gasne i parne turbine.

Povezane vijesti:

Premijer Srpske položio vijenac kod spomenika "Majka otadžbina"

Višković se upisao u knjigu počasnih gostiju (FOTO)