latinica  ћирилица
09/09/2021 |  13:36 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Višković i Beglov potpisali "Mapu puta 2021 - 2023" (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas dokument "Mapa puta 2021 - 2023".
Višković i Beglov - Foto: RTRS
Višković i BeglovFoto: RTRS

Ovim dokumentom se uređuje saradnja između Republike Srpske i Sankt Peterburga u oblasti privrede, ekonomije, nauke, kulture, zdravstva, trgovine i sporta.

- Radićemo dosta na nivou instiucija. Sarađivaćemo u oblasti zdravstva, obrazovanja, privrede i kulture i tu su najveći pomaci napravljeni - rekao je Višković za RTRS.

Istakao da je da je potrebno i povezivanje sportskih i omladinskih organizacija iz Srpske i Sankt Peterburga.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji između Republike Srpske i Sankt Peterburga, s osvrtom na prethodnu godinu dana koju je obilježila borba sa pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković zahvalio se gubernatoru Beglovu na pomoći i podršci koju je pružio Republici Srpskoj u borbi sa virusom korona, koja se ogleda u pruženoj medicinskoj pomoći, odnosno isporuci sredstava medicinske zaštite i sredstava za dezinfekciju, kao i u vezi sa vakcinacijom jer je Republici Srpskoj isporučena vakcina Sputnjik, kao i većini zemalja, početkom ove godine.

Višković se takođe zahvalio Beglovu i na dobrim odnosima i dobroj saradnji u oblasti zdravstva, koja se ogleda u razmjeni medicinskih stručnjaka, ljekara, specijalista iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Kliničkog centra Sankt Peterburga.

Gubernator Beglov dosadašnju saradnju između Sankt Peterburga i Republike Srpske ocijenio je uspješnom i dobrom sa namjerom da se ona nastavi razvijati u svim oblastima i u narednom periodu.

Beglov je izrazio zadovoljstvo što je veliki broj građana u Republici Srpskoj iskazao povjerenje prema vakcini Sputnjik u procesu imunizacije protiv virusa korona.