latinica  ћирилица
09/09/2021 |  14:30 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

O projektu uspostavljanja centra za zbrinjavanje RAO

Fond za finansiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško objavio je otvoreni postupak javne nabavke za izradu materijala o projektu za uspostavljanja centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, uz samu granicu sa BiH, odnosno Republikom Srpskom.
Trgovska gora - Foto: RTRS
Trgovska goraFoto: RTRS

Kroz vidljivost projekta tokom dvije godine potrebno je prikazati javnosti sve faze koje predstoje uspostavljanju centra, kao i bezbjednosne aspekte važne za uspostavljanje i trajno, sigurno funkcionisanje centra, objavljeno je na sajtu Fonda.

Svrha projekta je da provede specijalizovanu animiranu, grafičku, video i foto produkciju i post produkciju, te uspostavi dodatne parametre potrebne za vidljivost projekta.

Posebnu pažnju potrebno je posvetiti zaštiti životne sredine i svim bezbjednosnim aspektima projekta, te njihovom prikazu kroz klasične i animirano-grafičke prikaze, posebno za one koji se ne mogu prikazati klasičnim tehnikama snimanja.

Rok za dostavljanje ponuda je 4. oktobar, kada će biti obavljeno javno otvaranje ponuda.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane Krško kao i postojeći institucionalni otpad skladišti na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.