latinica  ћирилица
09/09/2021 |  18:35 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Porodici Јeftović u 15 dana dva puta gorjela imovina (VIDEO)

Život na entitetskoj liniji između Istočnog Sarajeva i Sarajeva još od završetka rata obilježen je incidentima, noćnim napadima, krađama, uništavanjem imovine. Istina, takve situacije sve su rjeđe, ali ako vam u 15 dana dva puta gori imovina, što se desilo porodici Јeftović, onda imate osnov da posumnjate u nalaze vještaka da je riječ o samozapaljenju!
Požar - Foto: RTRS
PožarFoto: RTRS

Požar od prije 15 dana sasvim je uništio garažu i vozilo, a iste večeri kada je Mitar Јeftović nevoljno prihvatio nalaz da je uzrok samozapaljenje vozila i potpisao policijski izvještaj, zapalili su se pomoćni objekti. U njima vrijedan alat i živina.

Vidi Јeftović izgorjela je sva zimnica, kao i ostale stvari potrebne za život koje su čuvali u pomoćnim objektima.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policije i vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva i iz Sarajeva spriječeno je da se zapali i kuća. Sumnja Јeftovića da uzrok oba požara ne mogu biti instalacije i dalje tinja. Vještaci protivpožarne zaštite MUP-a Kantona Sarajevu tvrde da imaju dokaze.

- Prema preliminarnim nalazima sudskih vještaka, do požara na motornom vozilu je došlo usljed kratkog spoja elektro instalacija prednjeg lijevog fara, kao i elektro motora brisača, a požar u pomoćnom objektu je izazvan kratkim spojem na elektro instalacijama - saopšteno je iz MUP KS.

Vida i Mitar, koji su se 1999. godine vratili i obnovili u ratu spaljenu kuću koja stoji nasred entitetske linije, motive za namjernu paljevinu ne mogu prepoznati, jer osim nekoliko kamenica u prozore u poratnim godinama, drugih problema nisu imali. Mitar misli da je neko namjerno izazvao požar, a ako jeste, ponovo plamti i bojazan ljudi koji žive na entitetskoj liniji.

Bojazan i strah od svake noći koja neminovno dolazi Јeftovićima može da se umiri samo jasnim dokazima policije da je u oba slučaja zaista riječ o samozapaljenju.