latinica  ћирилица
09/09/2021 |  21:38 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

Dodik o sastanku Vučića i Šmita (VIDEO)

Neću da opravdavam sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Kristijana Šmita, ali volio bih da se nije desio, jer će proizvesti spekulacije, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, u ekskluzivnom intervjuu za politički magazin Pečat.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Јoš uvijek ne znam u kom svojstvu je Vučić primio Šmita. Јa hoću samo nedvosmisleno da kažem, da Šmit može da bude gdje god hoće primljen i u kom god svojstvu hoće, ali kada se vrati u BiH, taj isti Šmit nije visoki predstavnik i to tako ostaje. Sasvim je uredu da se razgovara, ali mi u BiH ne možemo da razgovaramo, jer time manifestujemo novu priču - rekao je Dodik.

Uvjeren je da je taj sastanak bio iz najbolje namjere.

- Vučić je veoma principijelan i sigurno će im reći da smo mi za Dejtonski sporazum, da smo za teritorijalni integritet BiH. Mi smo za to da se narodi dogovaraju, a ne da se vrše međunarodne intervencije. Bio ja tamo ili ne, uvjeren san da je to tako - istakao je Dodik.

Smatra da je Šmit taj koji bi mogao taj sastanak da zloupotrebi i da ga koristi u neku vrstu priče.

Dodik ističe da je čuo da opozicija u Republici Srpskoj govori o tome kako neko treba da se sretne i poručuje im da on ne upravlja opozicijom, ali da i ona neće upravljati vlastima.

- Ovdje su vlasti u funkciji Republike Srpske, a opozicija je svojim politikama probosanska priča - rekao je Dodik.

Dodik je poručio "Gospodine Šmit, niste visoki predstavnik".

Emisiju Pečat možete pogledati OVDЈE.