latinica  ћирилица
10/09/2021 |  09:39 | Autor: SRNA

Runić: Biće obilježen Dan srpskog jedinstva

U Drvaru će biti obilježava 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jer Drvarčani poštuju svoje korijene, pretke i istoriju, rekla je Srni načelnica ove zapadnokrajiške opštine Dušica Runić.
Načelnca opštine Drvar Dušica Runić - Foto: SRNA
Načelnca opštine Drvar Dušica RunićFoto: SRNA

Runićeva je rekla da Drvarčani poštuju svaku vjeru i naciju, ali i brane i ne daju svoje.

- Drugi će nas poštovati onoliko koliko poštujemo sebe. Obilježavanjem ovog dana ne želimo nikoga da vrijeđamo, već želimo da pokažemo da poštujemo svoje korijene, svoje pretke i svoju istoriju. Poštujemo svoju trobojku i svoju maticu Srbiju, koja je uz nas svo vrijeme, koja pruža podršku Srbima ma gdje da oni žive - rekla je Runićeva povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ona je naglasila da je saradnja opštine Drvar sa Republikom Srpskom i Srbijom na najvišem nivou.

- Zahvalna sam i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjednišgva BiH Miloradu Dodiku, našim počasnim Drvarčanima, za sve što čine za naš grad - istakla je Runićeva.

Runićeva je naglasila da je obilježavanje 15. septembra neophodno jer, kako kaže, pojedinima smeta prisustvo Srbije i Srpske u Drvaru.

- Neophodan je i potreban da poručimo da samo jedinstveni, složni i okupljeni možemo prevazići sve nedaće i probleme sa kojima se kao opština suočavamo - rekla je Runićeva.

Ona je navela da će u srijedu, 15. septembra, u Radničkom domu u Drvaru sa početkom u 18.00 časova biti održan koncert Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Runićeva je zahvalila Policijskom orkestru MUP-a Republike Srpske, te pozvala Drvarčane da se odazovu koncertu i zajedno obilježe 15. septembar.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.