latinica  ћирилица
10/09/2021 |  13:25 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Za uspješne sportiste 130.000 KM iz budžeta Srpske

Sportisti stipendisti Ministarstva porodice, omladine i sporta promovisani su danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.
Dodjela stipendija - Foto: RTRS
Dodjela stipendijaFoto: RTRS

Resorni ministar Sonja Davidović izjavila je da je dodijeljeno 60 stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima.

- Neophodno je ulaganje u mlade naraštaje u sportu kako bi imali bolju i svjetliju budućnost sporta u Republici Srpskoj. Za stipendije smo izdvojili 130.000 KM iz budžeta Republike Srpske, a iznos stipendije je od 2.000 do 3.000 KM. Na nama je zadatak da radimo na tome da ti iznosi budu veći - rekla je Davidovićeva prije promocije.

Davidovićeva je navela da su današnju promociju stipendista uveličali proslavljeni sportisti Slađana Golić, Mladen Bojinović, Željko Panić i Stojan Vranješ, koji će mladim nadama prenijeti svoja iskustva i dodatno ih motivisati.

Proslavljena košarkašica Slađana Golić rekla je da je presrećna što ima priliku da se druži sa talentovanim sportistima Srpske.

-  Vlada je uvijek cijenila talenat i trud i podržavala mlade sportiste, ali i nas olimpijce. Moja poruka mladima je da se bave sportom, da idu naprijed, da postižu rezultate, a mi ćemo svi biti tu da se radujemo njihovim rezultatima - poručila je Golićeva.

Stipendista u kategoriji sportista sa invaliditetom Biljana Nedić rekla je da svaka podrška dobro dođe jer dokazuje da neko prepoznaje trud i rad i sve to na neki način nagradi.

- Smatram da u budućnosti treba više ulagati u sport osoba sa invaliditetom. Mi nemamo istu startnu osnovu, naša osnova su kolica, koja su nam neophodna da bi izašli na teren, zbog čega su potrebna veća ulaganja u opremu - navela je Nedićeva.