latinica  ћирилица
10/09/2021 |  21:35 ⇒ 21:36 | Autor: RTS

Đoković protiv Zvereva - korak ka istoriji

Novak Đoković igra protiv Nijemca Aleksandra Zvereva meč polufinala US opena. Duel počinje oko 1.00 čas iza ponoći.

Novak želi da se domogne kaledarskog slema, tačnije da osvoji sva četiri grend slema u jednoj godini. To odavno nije nikome pošlo za rukom. Јoš od davne 1969. i Roda Lejvera koji je trijumfovao na sva četiri grend slema u jednoj sezoni.

Zverev je sljedeća prepreka na Novakovom putu ka "besmrtnosti". Nijemac je ove godine već osujetio put srpskog tenisera ka medalji na Olimpijskim igrama. Đoković ima priliku da se osveti i sigurno će dati sve od sebe da stigne do zacrtanog cilja.

Novak je u seriji od 26 pobjeda na grend slem turnirima ove sezone, što je malo kome pošlo za rukom u modernom dobu tenisa.

Ukoliko Novak trijumfuje protiv Zvereva, a kasnije i u finalu US opena, ostaće teniski broj 1 do kraja godine, čime bi oborio još jedan rekord koji trenutno dijeli sa Pitom Samprasom - sedmi put u karijeri dočekao bi Novu godinu kao najbolji teniser svijeta.

Nijemac, pak, ima priliku da ukoliko eliminiše Đokovića dođe do svog drugog uzastopnog US open finala, a poslije toga i pokuša da osvoji prvu grend slem titulu u karijeri.

Zverev se nalazi u strašnoj seriji - poslije zlatne medalje na Igrama u Tokiju, protrčao je kroz Sinsinati, a i u Njujorku pruža fantastične rezultate.

Duel donosi puno neizvjesnosti, očekuje nas pravi spektakl.