latinica  ћирилица
10/09/2021 |  22:43 ⇒ 11/09/2021 | 11:24 | Autor: SRNA

Vulin: Toliko mrze Srbe, da ni mrtvima ne daju mira

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da u BiH, od lidera SDA Bakira Izetbegovića do ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni saučešće.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osjećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke djece - naveo je Vulin.

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da Srbija i Republika Srpska u Donjoj Gradini na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora Јasenovac podignu memorijalni centar, koji će biti svesrpsko svetilište, Turkovićeva je danas izjavila da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

Vulin je rekao da Turkovićevoj nije dosta što Srbe pod prijetnjom robije tjeraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za hiljade poklanih Srba u Podrinju niko nije odgovarao, a sada bi da im zabrani da obilježe mjesto jasenovačkog genocida.

On je podsjetio Turkovićevu da u Јasenovcu nisu stradali samo Srbi i da će memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvati uspomenu na sve žrtve, ali neće dati da se zaborave i ubice i narodi iz kojih su došli, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je ukazao da je Vučić okupio Srbe i učinio ih jedinstvenim političkim narodom, vratio im je pravo da se sjećaju i da ne dopuštaju da im bilo ko ponižava niti mrtve niti žive.

- Ne prođe nijedan dan, a da besmislena mržnja ne podsjeti da samo jedinstveni Srbi mogu da spriječe ponavljanje Јasenovca ili Oluje - poručio je Vulin.