latinica  ћирилица
11/09/2021 |  12:06 | Autor: SRNA

Košarac: Izjave Turkovićeve - dokaz da radikalni islamski ekstremizam nije pobijeđen

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da izjava Bisere Turković, u kojoj se protivi izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini za žrtve ustaškog logora Јasenovac, predstavlja dokaz da fašizam i radikalni islamski ekstremizam nisu pobijeđeni jer istaknuti predstavnici tih ideologija i dalje sjede u vrhu SDA.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

- Nisam iznenađen izjavom Bisere Turković, koja je svoje pozicije u diplomatiji koristila i koristi za širenje i zaštitu radikalnih islamskih ideologija i ekstremista koji su tokom rata počinili neke od najstrašnijih ratnih zločina nad Srbima u BiH. Političarka koja je stala u zaštitu ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina i zločina koje su počinili mudžahedini i koja ovako govori o izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, zaslužuje najgori prezir i najoštriju osudu, a ne najvišu poziciju u diplomatiji BiH - poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac upozorava da bi međunarodni zvaničnici u BiH i van ove zemlje, u danu kada se sjećamo gotovo 3.000 žrtava terorističkih napada na Njujork i zgradu Pentagona, trebali da se prisjete ekstremističke ratne biografije Bisere Turković, Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića i njihovih dugogodišnjih ratnih i poratnih veza sa vrhom "Al kaide" i borcima od kojih su neki bili umiješani u terorističke napade na SAD 11. septembra 2001. godine.

- Izjave Bisere Turković svjedoče o tome da se u vrhu SDA ništa nije promijenilo. Oni su i protiv izgradnje Memorijalnog centra, i protiv ćirilice, i protiv projekta Buk Bijela, oni su protiv bilo čega što povezuje srpski narod, ali i protiv ovakve BiH, u kojoj Srbi slobodno žive u Republici Srpskoj. Podrška takvoj politici ne vodi ničemu dobrom i toga bi morali biti svjesni svi međunarodni zvaničnici koji godinama pružaju podršku ekstremistima iz SDA - ocijenio je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.