latinica  ћирилица
11/09/2021 |  12:22 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Posavec podnio ostavku na mjesto župana i sve priznao

Međimurski župan Matija Posavec, osumnjičen za primanje mita i posredovanje pri zapošljavanju, priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju, javili su mediji.
USKOK (Foto: vrisak.info) -
USKOK (Foto: vrisak.info)

U jučerašnjoj policijskoj akciji u Međimurju uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima i Posavec, te poslanik u Hrvatskom saboru Stjepan Kovač /SDP/ kojem je prethodno ukinut imunitet.

Posavec je pušten na slobodu nakon što je kasno sinoć ispitan u USKOK-u, gdje je danas dao iskaz i Kovač, osumnjičen za insceniranje prijetnji smrću, što je iskoristio u kampanji za lokalne izbore u maju.

U prvom slučaju se sumnjiče Posavec, predsjednik UO Uprave za puteve Međimurske županije Јosip Kobal i županijski načelnik Milorad Novković.

Na slobodu je juče pušten Kobal koji je Posavcu, kako sumnja USKOK, dao mito za svoj reizbor u Županijsku upravu za puteve.

Posavec je osumnjičen da je od Kobala uzeo 10.000 kuna mita, a sumnja se i da je posredstvom Novkovića posredovao u zapošljavanju dvije žene u međimurskoj županiji.