latinica  ћирилица
11/09/2021 |  17:43 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

DEMOS: Beskompromisno se boriti za Republiku Srpsku

DEMOS očekuje da će na opštim izborima narede godine osvojiti najmanje šest mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jedan mandat u Predstavničkom domu parlamenta BiH, rečeno je nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke i sastanka rukovodstva Demosa sa predsjednicima opštinskih i gradskih odbora iz Republike Srpske.
Sjednica Predsjedništva DEMOS-a u Bijeljini (Foto: © DEMOS) -
Sjednica Predsjedništva DEMOS-a u Bijeljini (Foto: © DEMOS)

DEMOS ostaje privržen stavovima i zaključcima koje Narodna skupština Republike Srpske donosi i neće učestvovati ni u čemu što bi značilo manje nadležnosti Srpske.

Ova politička opcija neće odustati od tih principa i ideja, istaknuto je nakon sjednice.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da će Demos u svom političkom djelovanju promovisati korektnost, te tražiti kompromis i razumijevanje o svakom pitanju, pogotovo kada je riječ o srpskom narodu i njegovom bitisanju u BiH.

- Mi se borimo beskompromisno za Republiku Srpsku i ta beskompromisnost i borba za Srpsku biće predmet interesovanja vjerujem svih stranaka koje imaju sjedište u Srpskoj - rekao je Čubrilović nakon sjednice na kojoj je bilo riječi o pripremama za naredne izbore.

Predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Bijeljina Čedomir Stojanović očekuje dobre izborne rezultate u Regionalnom odboru Bijeljina.

- U najmanju ruku da ponovimo rezultat iz 2020. godine kada smo imali oko 9.300 glasova - rekao je Stojanović.