latinica  ћирилица
11/09/2021 |  20:50 | Autor: SRNA

Crna Gora: Izvjesni jedino predsjednički izbori

U Crnoj Gori u ovom momentu jedino su izvjesni predsjednički izbori pošto je u toku skupštinska procedura za razrješnje Mila Đukanovića zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.
Izbori (Foto: Ilustracija) - Foto: RTRS
Izbori (Foto: Ilustracija)Foto: RTRS

Iz Kabineta su, povodom Đukanovićeve izjave da su novi izbori sasvim realna opcija, naveli da lider opozicionog DPS-a novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, "nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje".

U reagovanju se ističe da Đukanović, nakon što mu je propao plan da, huškajući građane Crne Gore jedne na druge, i kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, "ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koje ga čvrsto pozicionira kao remetilački faktor".

- Odbjegli vođa propalog puča na Cetinju mora biti svjestan da njegova politika, koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u EU - dodali su iz Kabineta premijera.

Iz Kabineta su ocijenili da je vrlo teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića "jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti".