latinica  ћирилица
12/09/2021 |  13:15 | Autor: SRNA

Vučić: Sa Dodikom o Šmitu i sudiji Albancu u Ustavnom sudu BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika obavijestiti o svom razgovoru sa Kristijanom Šmitom, te da od Dodika želi da čuje informaciju o sudiji Albancu kojeg predlažu za novog stranog sudiju u Ustavnom sudu BiH.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

- Nisam upoznat sa svim činjenicama, a želim da budem. To je naša uobičajena praksa. Srbija i Srpska imaju najbolje moguće odnose - rekao je Vučić novinarima u Kraljevu.

On je dodao da će na sastanku biti riječi i o jasenovačkom spomen kompleksu Donja Gradina.

Vučić se osvrnuo i na skandalozne optužbe crnogorskog crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da želi Crnu Goru bez Crnogoraca, i Kosovo i Metohiju bez Albanaca, te istakao da je ta izjava podsvijest i autoprojekcija Đukanovića.

- To progovara iz njega ono što on želi oduvek, a želeo je Crnu Goru bez Srba, a to je suština. Јa niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci - rekao je Vučić.

On je dodao da želi Crnu Goru u kojoj će živjeti i Srbi i Crnogorci i Bošnjaci i Albanci...

Osvrnuvši se na sutrašnju posjetu njemačkog kancelara Angele Merkel Beogradu, Vučić je rekao da je njen dolazak velika čast za Srbiju.

- Nikada neću lično zaboraviti koliku nam je podršku dala 2015. godine, kada su Hrvati uvodili sankcije zbog migranata. Uvek je podsticala ove investicije koje imamo zbog predstavnika nemačke vlade, nećemo zaboraviti ni doprinos svih napretku Srbije, industrijalizaciji Srbije - rekao je Vučić.

On je napomenuo i da iduće sedmice ide u Tursku da sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razovara o odnosima o regionu, te da je to veoma važan sastanak.